Τηλέφωνο Ιατρείου : 210 612 19 88
Κινητό: 6979 291207

Μυρμηγκιές

a4Οι κοινές μυρμηγκιές είναι καλοήθεις όγκοι με υπερκερατωσική επιφάνεια, που οφείλονται σε διάφορους τύπους του ιού H.P.V. Εντοπίζονται σε ραχειές, παλαμίες και πελαματιαίες επιφάνειες των άκρων. Ο ιός μεταδίδεται από μολυσμένα δάπεδα, πισίνες, σάουνες και εισβάλλει μέσα από επιφανειακές λύσεις του δέρματος.
Στο πέλμα, οι ακροχορδώνες, λόγω βάρους και συμπίεσης, πιέζονται με αποτέλεσμα πολλές φορές κατά την βάδιση ή την ορθοστασία να προκαλούν δυσμορφία ή πόνο. mirmigia dipla sto keimeno 1

Πολλές φορές είναι χρόνια κατάσταση, η οποία υποτροπιάζει. Οι μυρμηγκιές του πέλματος μπορεί να είναι μονές ή πολλαπλές σε ομάδες που έχουν μορφή κουνουπιδίου ή μωσαϊκού. Στους όνυχες ο ιός εισβάλλει από τις πλαϊνές πτυχές ή το υπονύχιο και οδηγούν σε υπέδιεργερσή της.

 

mirmigia dipla sto keimeno 2Στο ποδολογικό μας κέντρο, οι μυρμηγκιές αντιμετωπίζονται με επιτυχία. Εκ πρώτης όψεως οι μυρμηγκιές συγχέονται πολλές φορές με τους κάλους  μόνο μετά την αφαίρεση της υπερκεράτωσης είναι ευδιάκριτος ο όγκος και το βάθος της. Στην συνέχεια χρησιμοποιείται διαβρωτικό διάλυμμα, που βοηθά στην αποφλείωσή της. Τα τριχοειδή αγγεία τα οποία έχουν θρομβωμένο αίμα, ενδεχομένος να προκαλούν ελαφριά αιμορραγία με πόνο.

mirmigia dipla sto keimeno 3

 

Ενδύκνειται επίσης και το Soft-Laser. Απαιτούνται δύο – τρείς συνεδρίες για το ενδεχόμενο αποφυγής υποτροπιασμού.

 

b4